ESPA

29/9/2020- Συμμετοχή του ΙΚΥ σε διαδικτυακή ημερίδα του ΕΚΤ για ευκαιρίες χρηματοδότησης και σταδιοδρομίας νέων ερευνητών

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών και η Εθνική Μονάδα Συντονισμού Erasmus+ για τους τομείς της Εκπαίδευσης και της Κατάρτισης συμμετέχει την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020 (16:00-19:30) σε διαδικτυακή ημερίδα για ευκαιρίες σταδιοδρομίας και πρόσβαση νέων ερευνητών σε χρηματοδοτήσεις από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, την οποία διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η ημερίδα απευθύνεται στους Έλληνες επιστήμονες στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό μέσω της πρωτοβουλίας «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας».

Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις ενεργές καθώς και τις μελλοντικές προκηρύξεις υποτροφιών του ΙΚΥ, αλλά και τις ευκαιρίες για νέους ερευνητές στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+. Επιπλέον, θα ανακοινωθούν οι νέες αλλαγές που φέρνει το νέο πρόγραμμα Ορίζοντας Ευρώπη (Horizon Europe) στις δράσεις Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA) και European Research Council από εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ θα παρουσιαστεί και το νέο πλαίσιο κινητικότητας, όπως αυτό θα ενταχθεί στο πρόγραμμα που θα αντικαταστήσει το Erasmus+ για την περίοδο 2021-2027.

Τέλος, στο δεύτερο μέρος της ημερίδας θα πραγματοποιηθεί πάνελ όπου θα δοθεί συμβουλευτική από ωφελούμενους όλων των δράσεων σχετική με καλές πρακτικές και δικτύωση νέων επιστημόνων. Καθ' όλη τη διάρκεια της ημερίδας το κοινό θα μπορεί να θέτει τις ερωτήσεις του στους ομιλητές.

Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται εγγραφή εδώ.  

Το πρόγραμμα της ημερίδας είναι διαθέσιμο εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες: Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), Cristina Pascual, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., 210 7273920, Δημήτρης Μαραγκός, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., 210 7273924.

 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss