Η Μαρίνα Παππά σπούδασε Γαλλική Γλώσσα και Φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς και Μετάφραση και Διερμηνεία σε προπτυχιακό επίπεδο στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Διδακτική των Γλωσσών, στις Εφαρμογές της Τεχνολογίας στις Επιστήμες της Γλώσσας και της Επικοινωνίας και στη Μεταφρασεολογία. Είναι κάτοχος διδακτορικού Διπλώματος στην Συγκριτική Γραμματολογία και στον Γαλλικό Πολιτισμό. Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών της σπουδών υπήρξε υπότροφος του ΙΚΥ. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν την ανάλυση λόγου, την μετάφραση, την ορολογία και τις εφαρμογές της τεχνολογίας στη γλώσσα και την επικοινωνία.

 

Ώρες γραφείου:  

Γραφείο: Πατάρι αμφιθεάτρου De Chiricο

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Απόφοιτος Νεοελληνικού Τομέα Φιλοσοφικής Σχολής ΕΚΠΑ. Μεταπτυχιακός τίτλος από τον Τομέα Νεοελληνικής Φιλολογίας Παν/μίου Κρήτης. Διδακτορικός τίτλος στη Νεοελληνική Λογοτεχνία από το Νεοελληνικό Τομέα ΕΚΠΑ. Διδακτορικός τίτλος από το Τμήμα ΘΙΣΤΕ της ΑΣΚΤ. Δύο οκτάμηνα σεμινάρια «Νεοελληνική Λογοτεχνία και Ψηφιακές Τεχνολογίες» και «Ψηφιακός Πολιτισμός και Πολιτισμική Τεχνολογία». Ειδίκευση στα θέματα φύλου και λογοτεχνίας. Ερευνητικά ενδιαφέροντα: φύλο-σεξουαλικότητα και λογοτεχνία, εικαστικές τέχνες και λογοτεχνία, η ποίηση ως performance, οπτική ποίηση κ.ά. Αναλυτικό βιογραφικό και εργασίες: https://asfa.academia.edu/BarbaraRoussou

 

Ώρες γραφείου: Κατόπιν συνεννόησης μέσω e-mail

Γραφείο: Πατάρι αμφιθεάτρου De Chiricο

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Η Μαρία Χατζή είναι απόφοιτος του Νομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πτυχίο, 2002) και του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου (ΜΔΕ, 2007). Είναι επίσης υποψήφια διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου. Ως δικηγόρος έχει ασχοληθεί ιδίως με το δίκαιο των δημοσίων συμβάσεων και με ζητήματα εμπορικής διαιτησίας, ενώ έχει συμμετάσχει σε σχετικές επιστημονικές δημοσιεύσεις. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα στρέφονται γύρω από τη σχέση δικαίου και τέχνης, καθώς και γύρω από θέματα ψηφιακών ανθρωπιστικών επιστημών (είναι μέλος του δικτύου ΔΥΑΣ/Dariah-gr). Είναι μέλος ΕΔΙΠ του Τμήματος Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης της ΑΣΚΤ με γνωστικό αντικείμενο «Νομικός Πολιτισμός».

Γραφείο: Πατάρι αμφιθεάτρου De Chirico

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλ.: 210 4801271

Ο Ενημερωτικός Οδηγός Σπουδών του Τμήματος περιγράφει αναλυτικά το ισχύον Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών ώστε το περιεχόμενό του να καθίσταται προσιτό και κατανοητό και να παρέχονται σε κάθε ενδιαφερόμενο λεπτομερείς πληροφορίες για όλα τα επιμέρους αυτοτελή εκπαιδευτικά συστατικά στοιχεία και δραστηριότητες που το συνθέτουν.

Δείτε εδώ τον Οδηγό Σπουδών 2018-2019 του Τμήματος Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης.

Δείτε επίσης:

Οδηγό Σπουδών 2011-2012

Student Ηandbook

Τα πρώτα βήματα του Τμήματος Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης βαίνουν παράλληλα με την επιτυχή υλοποίηση δράσεων στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου έργου «Διεύρυνση Τριτοβάθµιας Εκπαίδευσης – Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (2006-2009)». Το έργο αυτό υλοποιήθηκε μέσω του ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ (Επιχειρησιακό Πρόγραµµα Εκπαίδευσης και Αρχικής Επαγγελµατικής Κατάρτισης) και συγχρηµατοδοτήθηκε κατά 75% από την Ευρωπαϊκή Ένωση και κατά 25% από το Ελληνικό Δηµόσιο. Στο πλαίσιο του ανωτέρω έργου υλοποιήθηκαν ποικίλες δράσεις με σημαντικά αποτελέσματα για τη λειτουργία και ανάπτυξη του νεοσύστατου τότε Τμήματος, όπως η προμήθεια βιβλίων με το σύστημα της πολλαπλής βιβλιογραφίας, η πρόσκληση διακεκριμένων επιστημόνων για την οργάνωση διαλέξεων και σεμιναρίων, η κατασκευή της ιστοσελίδας του Τμήματος. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στη σύνταξη και έκδοση του Οδηγού Σπουδών του Τμήματος στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, αλλά και στην εκπόνηση της πιλοτικής έρευνας με τίτλο «Αγορά Εργασίας» στο πλαίσιο της οποίας διερευνήθηκαν τα επαγγελματικά δικαιώματα καθώς και οι δυνατότητες απασχόλησης των αποφοίτων του Τμήματος και ιδίως η δυνατότητα ενσωμάτωσής τους στο εκπαιδευτικό προσωπικό της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο του ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ εντάσσεται και το ερευνητικό έργο «Φύλο-Πυθαγόρας ΙΙ: Η γυναικεία εικαστική και λογοτεχνική παρουσία στα περιοδικά Λόγου και Τέχνης: 1900-1940», το οποίο υλοποιήθηκε με συμμετοχή έξι εξωτερικών συνεργατών και ενός μέλους ΔΕΠ του Τμήματος ως επιστημονικής υπευθύνου. Τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου αυτού παρουσιάστηκαν σε διημερίδα που οργανώθηκε το έτος 2007. Εξάλλου, το Τμήμα σε μια προσπάθεια συνέχισης της επιτυχούς αυτής πορείας επιδιώκει τη συνεπή παρακολούθηση των εξελίξεων αναφορικά με την προκήρυξη νέων ερευνητικών προγραμμάτων, ευρωπαϊκών και μη. Ερευνητικές προτάσεις έχουν υποβληθεί και υποβάλλονται διαρκώς από μέλη του προσωπικού του Τμήματος. Καθηγητές του Τμήματος συμμετέχουν λχ. στα προγράμματα «Fulbright Specialist Program», «Θαλής», «Αριστεία» και «Αρχιμήδης». Υποψήφιοι διδάκτορες του Τμήματος συμμετείχαν στην πράξη «Ηράκλειτος 2 - ΑΣΚΤ» η οποία εντάσσεται στο ΕΣΠΑ (Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς), ενώ μέλη του προσωπικού του Τμήματος συμμετείχαν στην υλοποίηση της συγχρηματοδοτούμενης πράξης «Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας - ΜΟΔΙΠ της ΑΣΚΤ», καθώς και στην υλοποίηση της συγχρηματοδοτούμενης πράξης «Dariah-gr - Aνάπτυξη της Ελληνικής Ερευνητικής Υποδομής για τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες - ΔΥΑΣ». Στο πλαίσιο της πράξης «Dariah-gr - ΔΥΑΣ» πραγματοποιήθηκαν ποικίλες δράσεις μεταξύ των οποίων η οργάνωση εκδήλωσης στην ΑΣΚΤ το έτος 2015. Στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ εντάσσεται και η πράξη «Δομή Απασχόλησης & Καινοτομίας - ΔΑΣΤΑ της ΑΣΚΤ». Στην πράξη αυτή συμμετείχε μέλος ΔΕΠ του Τμήματος, καθώς και φοιτητές και απόφοιτοι του Τμήματος οι οποίοι επελέγησαν κατόπιν διαγωνισμού για την επιμέλεια ομαδικών εκθέσεων έργων τέχνης αποφοίτων του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών. Οι ομαδικές αυτές εκθέσεις με τίτλο «Διάλογος#» πραγματοποιήθηκαν στο Κέντρο Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Δήμου Παλλήνης.

Στο ερευνητικό έργο του Τμήματος εντάσσεται επίσης η οργάνωση ημερίδας σε συνεργασία με την Εταιρεία Ελλήνων Ιστορικών της Τέχνης για την παρουσίαση των Πρακτικών του Β’ Συνεδρίου της Εταιρείας το 2009, καθώς και η οργάνωση του Δ’ Συνεδρίου Ιστορίας της Τέχνης (συνδιοργάνωση με την Εταιρεία Ελλήνων Ιστορικών της Τέχνης) το 2012 και του Συνεδρίου Ιστορίας της Αρχιτεκτονικής το 2014, αλλά και η ανάπτυξη ερευνητικών συνεργειών των διδασκόντων με επιστημονικούς και λοιπούς φορείς (συμμετοχή σε συντακτικές επιτροπές έγκυρων επιστημονικών περιοδικών, λχ. περιοδικό Leonardo που εκδίδει το ΜΙΤ, συμμετοχή σε διοργάνωση εκδηλώσεων, εκθέσεων, projects σε φορείς όπως η Ελληνο-Αμερικανική Ένωση, ή σε συνεργαζόμενους φορείς όπως η Ecole des Beaux Arts, Paris, & το Institut Francais d’ Athènes). 

Ενδεικτικά μπορούν να αναφερθούν επίσης η οργάνωση των ακόλουθων ημερίδων: «Τέχνη και Επιστήμη: 'Από το Bauhaus στη Βιο-τέχνη'», «Το τυχαίο. Η αντίσταση του αντικειμένου. Μια συζήτηση στην ΑΣΚΤ», και «The artist as host».

Επιπλέον, η ΑΣΚΤ συνδιοργάνωσε και το συνέδριο με τίτλο «Το Bauhaus και η Ελλάδα με την ευκαιρία της επετείου των 100 ετών ίδρυσης της Σχολής του Bauhaus στη Βαϊμάρη» μαζί με την Κρατική Ακαδημία Καλών Τεχνών Στουτγάρδης (Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.).

Εδώ μπορείτε επίσης να περιηγηθείτε στο ιστολόγιο των διδακτορικών & μεταπτυχιακών φοιτητών/τριών του Τμήματος.